Šperky – nejlepší forma krystaloterapie

Když se řekne šperk, většina lidí si jako první asociaci k tomuto slovu vybaví ozdobu těla. Až jako další pokus se vynoří mnoho dalších spojitostí, jako je třeba vzpomínka na událost či osobu, doplněk osobnosti nebo například energetický zářič. Vždy záleží na nás, které možnosti si vybereme a jestli nám stačí, že šperk doplní náš vzhled, nebo po něm budeme chtít i něco navíc.

Šperky z minerálů jsou tou neúčinnější formou krystaloterapie, jakou znám. Je to z toho důvodu, že šperk můžeme nosit stále na svém těle, je v intenzivním kontaktu s naším energetickým polem a krystaly na nás mají díky tomu dlouhodobý a silný vliv. Šperky nám mohou pomáhat v mnoha záležitostech, od vlivu na psychickou pohodu, přes posílení životní energie až po ochranu našeho energetického pole.

Různé typy šperků působí trochu odlišně (více se dočtete zde), proto pro různé účely volíme jiné šperky, jako třeba přívěsek, náramek, prsten či náušnice. Mnozí z nás, kteří jsme zvyklí nosit šperky z minerálů si bez nich připadáme jako nazí. Je to proto, že krystaly nás doplňují tam, kde máme slabiny a posilují naše přirozené schopnosti. Pokud je používáme na svá slabá místa, působí jako dlaha na zlomenou kost, která ji podporuje tak dlouho, dokud není opět ve formě.

Když jsou naše slabá místa energií krystalů posílena natolik, že můžeme konkrétní krystal (šperk) odložit, neznamená to, že už ho nebudeme potřebovat nikdy, protože k podobnému oslabení může buď opět dojít, případně šperky použijeme trochu jiným způsobem. Někdy cítíme, že potřebuje silněji chránit své energetické pole, a tak sáhneme po šperku z obsidiánu či turmalínu, jindy zase potřebujeme silnější pocit lásky a péče a nosíme nějaký čas přívěsek s růženínem. Zde opět připomínám, že není třeba mít doma všechny šperky (více v tomto článku), je možné podobných účinků dosáhnout za pomoci různých krystalů.

Když tedy nosíte šperky z krystalů, doporučuji k nim přistupovat nejen jako k ozdobě těla, ale také jako k bytostem, které vám mohou velmi jemným způsobem pomoci s mnohými záležitostmi.

Tereza Stropnická

www.alchymiesperku.blog

www.crystalgriddesign.cz

Napsat komentář

Blog na WordPress.com.

Nahoru ↑